تاریخ انتشار: سه شنبه 1399/11/14 - 13:24
کد خبر: 384628

شهریار زرشناس در گفتگو با برنامه اینترنتی «قرن جدید» مطرح کرد؛

ساختار اقتصادی باید به شیوه انقلابی متحول شود/ دولت آقای رفسنجانی نسخه نئولیبرالیسم را حاکم کرد

ساختار اقتصادی باید به شیوه انقلابی متحول شود/ دولت آقای رفسنجانی نسخه نئولیبرالیسم را حاکم کرد

زرشناس درخصوص سیاست‌های نئولیبرالی در کشور گفت: مردم ما کم‌کم دارند می‌فهمند که این همه شمار نئولیبرالی، این همه ادعا درباره اینکه ما قهرمانان دیپلماسی هستیم، ما بلدیم با دنیا حرف بزنیم، ما خردگرا هستیم، انقلابی‌ها افراطی هستند، انقلابی‌ها بی‌خرد هستند؛ مردم می‌فهمند این حرف‌ها بی اساس بوده است.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ برنامه اینترنتی «قرن جدید» از ٢٢ دی ماه سال جاری با محوریت گفتگوهای چالشی با مسئولان و متفکرانی بیژن عبدالکریمی، شهریار زرشناس، حسن عباسی، محمود احمدی‌نژاد، یاسر جبرائیلی، علی بهادری جهرمی، مهدی زریباف و... آغاز به کار کرده است.

در سومین قسمت از این گفتگوی چالشی، برنامه «قرن جدید» به سراغ شهریار زرشناس روزنامه‌نگار و پژوهشگر ایرانی حوزه ادبیات، فرهنگ، سیاست و فلسفه رفته است که پیرامون مباحث متنوعی بحث و گفتگوی چالشی رخ داده است که گزیده‌ای از آن را می‌خوانید؛

شهریار زرشناس از پژوهشگران حوزه سیاست و فرهنگ درمورد اقتصاد ایران گفت: در یک ساختار اقتصادی که ساختار اقتصادی شبه مدرنیستی است که ما داریم، که این ساختار اقتصادی بعد از انقلاب باید متحول می‌شد منتها به شیوه انقلابی و عدالتخواهانه متحول نشد و تداوم پیدا کرد  و از سال ۱۳۶۸ هم آن جریان سیاسی که در قوه مجریه مسلط شد آمد نسخه نئولیبرالی را حاکم کرد وضع را بدتر از آنی که بود کرد.

وی درخصوص دولتمردان در دهه ۶۰ گفت: قوه مجریه مشخصاً اصلی‌ترین مسئول ماجراست، مجلس هم نقش دارد اما قوه مجریه اصلی‌ترین است. این‌ها احساس نمی‌کردند این ساخت باید عوض شود، هیچ برنامه‌ای نداشتند، هیچ برنامه‌ای طراحی نشد برای اینکه ما یک گام برداریم که این ساخت اقتصادی را عوض کنیم.

این روزنامه‌نگار ایرانی در ادامه افزود: آن برنامه‌ریزان اصلی، آنهایی که مدیران اقتصادی هستند، آنهایی که در سطح وزارتخانه، در سطح معاون وزیر، در سطح لایه مدیران تصمیم‌گیر هستند، آنهایی که برنامه‌های توسعه را می‌نویسند، آنهایی که می‌توانند قانون‌گذاری کنند، آنهایی که می‌توانند سیاست‌گذاری کنند، آنهایی که می‌توانند برنامه تدوین کنند؛ نه اعتقاد دارند که این اقتصاد ساختش ایراد دارد و باید عوض شود، آنها چه بگویند و چه نگویند طرفداران سرمایه‌داری نئولیبرال هستند.

ساختار اقتصادی باید به شیوه انقلابی متحول شود/ دولت آقای رفسنجانی نسخه نئولیبرالیسم را حاکم کرد

زرشناس درخصوص سیاست‌های نئولیبرالی در کشور تاکید کرد: مردم ما کم‌کم دارند می‌فهمند که این همه شمار نئولیبرالی، این همه ادعا درباره اینکه ما قهرمانان دیپلماسی هستیم، ما بلدیم با دنیا حرف بزنیم، ما خردگرا هستیم، انقلابی‌ها افراطی هستند، انقلابی‌ها بی‌خرد هستند؛  مردم می‌فهمند این حرف‌ها بی اساس بوده است. مردم دارند کم‌کم می‌فهمند که نسخه نئولیبرالی در کشور زمین‌گیر است، نسخه نئولیبرالی در کشور نه در دیپلماسی توانسته است کاری بکند، در سیاست خارجی اتفاقا عزت ما را خدشه‌دار می‌کند، استقلال ما را با مخاطره روبرو می‌کند، در عرصه داخلی اقتصادی هم دارد کمر مردم را می‌شکند، تورمش، بیکاری‌اش، مدیرِ رانت‌خوارِ بی‌مسئوولیتِ بی‌فایدهِ بی‌تعهدِ نجومی بگیرِ بی‌اعتنا به مردمش، دارد اقشار اکثریت جامعه را زیر دست و پای سیاست‌های غلط خودش له می‌کند.

پژوهشگر ایرانی در این برنامه تصریح کرد: معنی این حرفی که آقایان جناح نئولیبرال و رسانه هایشان می‌زنند این است اگر ما با آمریکا رابطه برقرار کنیم، اگر سرمایه خارجی در کشور بیاید، اگر به قول غربی‌ها به یک کشور نرمال در مقیاس جهانی تبدیل شویم وضعمان خوب می‌شود. من یک سوال دارم من دو سه کشور را مثال می‌زنم این را بارها در جاهای مختلف گفتم که اینها به قول این آقایان کشورهای نرمال هستند، رابطه خوبی هم با آمریکا دارند، سرمایه آمریکایی آنجا جولان می‌دهد، سرمایه‌های اروپایی شرکت‌های چند ملیتی هستند، مرگ بر اسرائیل هم نمی‌گویند، از دیوار هیچ سفارتی هم بالا نرفتند، چرا وضعیت اقتصادی در کشورشان نابسامان است.

بیشتر بخوانید

حسن عباسی در گفتگو با برنامه اینترنتی «قرن جدید» مطرح کرد؛
حوزه علمیه پاسخ دهد که چرا با نظام همراه نیست؟!/ مهم‌ترین دوستان آمریکا کشورهایی هستند که اصلاً دموکراسی ندارند

وی افزود: جناح نئولیبرال، تئوریسین‌هایش، سیاست‌مدارهایش، اقتصاد دانانش، دانشگاهی‌هایش، رسانه‌ای‌هایش دروغ می‌گویند.

زرشناس درخصوص نیروهای انقلابی طراز انقلاب اسلامی گفت: مدیر انقلابی می‌خواهیم، رئیس جمهور انقلابی می‌خواهیم، دولت انقلابی می‌خواهیم، وزیر انقلابی می‌خواهیم، آدمی می‌خواهیم که حاضر باشد این را اجرایی کند، نه آدمی که چشمش از لحظه‌ای که می‌آید دل بسته باشد؛ توتال چه می‌گوید، شرکت‌های امپریالیستی چه می‌گویند، آمریکا چه می‌گوید، انتخاباتش چه شده، با آن مدل نمی‌شود این را باید بفهمیم.

این پژوهشگر ایرانی در پایان گفت: استعداد شنیدن صدای جریان انقلابی بیش از گذشته شده است، به چه دلیل؟ این دلیل که بیش از پیش همه مردم دارند می‌فهمند که نسخه نئولیبرالی در اقتصاد، در سیاست خارجی زمین‌گیر است. نظریه عصر حیرت آقای نصیری را که می‌گویید، که می‌فرمایند معیارها حداقلی محقق می‌شوند، من معتقد هستم که؛ خیلی از معیارهای انقلابی الان شدنی است و الان محقق می‌شود و باید بشود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
پزشکیان سه‌شنبه راهی روسیه می‌شود
اسلامی شهادت یحیی السنوار را تسلیت گفت
تاکید اردوغان بر گسترش روابط با ایران
ظریف: نباید منتظر دستور از تهران باشیم ؛ دستور از مردم می‌رسد
پیراهن قرن؛ امضای مسی تاریخی شد
خبری که سنوار به مادرش داد
نخستین زن فرماندار در کردستان منصوب شد
جانور منقرض شده به طبیعت بازگشت!
تهران سرد می شود
زلنسکی: یا دنبال سلاح اتمی می‌رویم یا ...
حرف‌های جالب حامد بهداد درباره دوران دانشجویی اش
واکنش فرهاد مجیدی به سرمربی جدید استقلال
حملات سنگین موشکی حزب الله به عکا
راهکار جدید بریکس برای دلار زدایی تحقق می‌یابد؟
داتیس پرو؛ مرجع اخبار و آموزش‌های تکنولوژی و فناوری اطلاعات
بررسی مزایا و معایب استفاده از فویل آلومینیوم در خانه
نصرتی ، رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها شد
نظارت بر تاکسی‌ها هوشمند می‌شود
ایرج طهماسب به تئاتر برگشت
لیلا حاتمی و محمدرضا فروتن در یک فیلم جدید
قاشق هخامنشی با طراحی پیچیده الهام‌گرفته از اساطیر کهن ایران!
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top